گروه آموزشی سهند

 با مجور رسمی از سازمان فنی حرفه ای

پول هوشمند چیست؟

5/5

پول هوشمند چیست و چه زمان وارد بازار می شود؟

در دهه‌های اخیر با پیدایش واسطه‌ها و ابزارهای مالی جدید، بازارهای مالی و سرمایه‌ای با تحولات چشم‌گیری مواجه شده‌اند و به تدریج از نقش انحصاری واسطه‌های مالی خاص و به ویژه بانک‌ها، تا حدودی کاسته شده است. در این میان بازارهای سرمایه و واسطه‌هایی همچون صندوق های سرمایه‌گذاری مشترک و شرکت‌های با سرمایه متغیر، توانسته‌اند جایگاه مطلوبی را برای خود در میان سرمایه‌گذاران ایجاد کنند. به عبارت دیگر بسیاری از سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند به جای اکتفا به سودهای کم بانکی یا سرمایه‌گذاری در بازارهای باقدرت نقدشوندگی پایین، با پذیرش ریسک بالاتر، سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی و سرمایه‌ای را در دستور کار خود قرار دهند تا سود بیشتری را به دست آورند. درواقع جریان نقدینگی، قدرت نقدشوندگی و ریسک‌های موجود در یک بازار عواملی تعیین‌کننده درحرکت و جذب منابع سرمایه‌گذاران به سمت بازارهای مختلف است و از این منظر بازار سهام و سرمایه دست بالاتر را در بین بازارهای رقیب دارد زیرا ویژگی قابل‌توجه در فعالیت این بازارها جریان پیوسته نقدینگی در آن‌ها است. برای مثال با شروع تحریم‌ها در کشور منابع سرمایه‌گذاران گرچه در گام اول بازارهای مختلف را به تحرک واداشت اما درنهایت گردش نقدینگی و قدرت نقدشوندگی بالا در بازار سهام و سرمایه موجب شد این منابع هوشمند به‌سمت این بازارها راه خود را کج کنند. درواقع امکان نقدشوندگی بالا در بازار سرمایه و قوانین جدید سازمان بورس در خصوص عدم توقف نمادها که بر میزان نقدشوندگی در بازار سهام و سرمایه افزوده است؛ موجب شده تا این بازار نقدینگی‌های تازه‌نفس را به خود جذب و در سال ۹۸ رشد چشمگیری را تجربه کند. همین ورود نقدینگی به بازار سرمایه، در کنار سازوکارهای اجرایی دولت در حوزه بازار ارز و کنترل نسبی جریانات ارزی، از رونق افتادن بازارهای موازی همچون بازار مسکن و غیره، ثبات تحولات سیاسی در منطقه و کاهش واکنش‌های احساسی به تحولات سیاسی سبب شده تا تمامی پیش‌بینی‌ها نسبت به آینده بازار و جهت جریان نقدینگی تغییر کند و به پول هوشمند روی بیاورند.

پول هوشمند یا اسمارت مانی اصطلاحی است که برای سرمایه گذاری سرمایه گذاران عمده به کار می رود. پول هوشمند همان سرمایه ای است که توسط شرکت های سرمایه گذاری، خبره های بازار و متخصصان مالی اداره می شود. حجم پولی که توسط سهامداران عمده(حقوقی) وارد یک سهم می شود، همان پول هوشمند است.

با این تعریف، می توان فهمید که ورود پول هوشمند به یک سهم باعث رشد قیمت آن و خروج پول هوشمند از یک سهم باعث کاهش شدید قیمت آن سهم می شود.

چه زمان پول هوشمند وارد بازار می شود؟
۱- زمانی که شرایط بازار نابسامان است و همه ابراز نگرانی و ترس می کنند، پول هوشمند می تواند وارد بازار شده و آرام آرام اقدام به خرید سهام کند و باعث افزایش قیمت سهام شود.

۲- زمانی که قیمت ها به پایین ترین حد خود رسیده
و اصطلاحا در کف قیمتی است، پول هوشمند وارد
بازار شده و اقدام به جمع آوری سهام با کمترین قیمت می کند. بعد از آنکه قیمت ها حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد، در سهامداران خرد هیجان زیادی برای خرید سهام پیدا می شود. اینجاست که صف های خرید تشکیل شده و قیمت سهام بسیار رشد می کند، تا جایی که رشد آن ممکن است به ۱۰۰ درصد یا ۲۰۰ درصد برسد.

پس از رشد بسیار زیاد قیمت سهام، پول هوشمند شروع به خروج از سهم می کند و پس از چند روز با کاهش زیاد قیمت سهام مواجه خواهیم بود. سهامدارانی که از این روند بی اطلاع هستند، دیرتر از سایرین متوجه شرایط بازار می شوند و پول زیادی از
دست می دهند.

بنابراین هر فعال بازار بورس باید بتواند ورود و خروج پول هوشمند را تشخیص دهد. بزودی درباره چگونگی تشخیص ورود پول هوشمند صحبت خواهیم کرد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

مشاوره رایگان
لطفا اطلاعات کاربری را وارد نمائید